Vetenskap om Nedskräpning

Nedskräpningen av Världshaven
Noterat idag den 2018-03-22


Stilla havets soptipp har fyrdubblats eventuellt 16 dubblats





PLASTIKHAVET




Publicerades den 15 maj 2017
DELFT, NEDERLÄNDERNA - En holländsk grupp som syftar till att befria oceanerna av plastskräp har meddelat att det kommer att börja anstränga sig för att städa upp den stora Pacific Garbage Patch senast 2018, två år tidigare än ursprungligen avsedd. 

Organisationen Ocean Cleanup grundades av den 22-årige Boyan Slat. Enligt gruppens hemsida kommer de att använda skräpsamlare i form av krökta bommar och skärmar, som är upphängda av ankare som flyter i djupt vatten. 

Systemet kommer att fungera som en artificiell kustlinje, som fångar plastskräp när det går på ytan eller strax under vattnet. 

När det är fullt, tömmer ett fartyg systemet och transporterar den uppsamlade plasten till land för bearbetning och återvinning.

Gruppen planerar att distribuera upp till 50 system och förväntar sig att samla 50 procent av papperskorgen i Great Pacific Garbage Patch på bara fem år. 

I sitt senaste pressmeddelande sa Ocean Cleanup att de första pilotdelarna nu är i produktion och kommer att testas av USA: s västkust vid årets slut. 






Publicerades den 22 mars 2018
1,8 biljoner bitar av plast som väger 80 000 ton är för närvarande flytande i ett område som kallas Great Pacific Garbage Patch - och det blir snabbt värre. Dessa är de viktigaste slutsatserna i en treårig kartläggningsinsats som utförs av The Ocean Cleanup Research Team. 






Köp inga fler plastpåsar!
När du handlar
Skaffa tygpåsar

Förbjud Plastpåsar i Sverige nu


Skrivet och kopierat av Thore Hult


Flytande skräp "ö" upptäckt i Karibiska havet






OCEAN TRASH: 5,25 trillion bitar och räkning





Publicerades den 13 feb. 2015
En ny studie har upptäckt vilka länder som är de största bidragsgivarna för plastavfall som kommer in i havet. WSJs Robert Lee Hotz rapporterar. Foto: Scripps Institutionen för Oceanografi / AP 

Prenumerera på WSJ-kanalen här: 
http://bit.ly/14Q81Xy

Besök WSJ-kanalen för mer video: 
https: //www.youtube.com/wsjdigitalnet ...
Mer från väggen Street Journal: 
Besök WSJ.com: http://online.wsj.com/home-page



Vilka länder kastar soporna i havet?





NYC tunnelbana och bilar som dumpas till havet - 

du kommer inte tro på varför!






Havsavfall - bakom nyheterna


Publicerades den 8 sep. 2015
Bild världens största dumpa och du föreställer dig förmodligen inte ett hav. Men det är den sorgliga verkligheten av vad vissa delar av Stillahavsområdet har blivit. Så i ledningen till Sea Week nästa vecka trodde vi att vi skulle titta närmare på det och hur en ung kille hoppas lösa det. 

Bild © Mandy Barker 

LÄRARE RESURSER (Yr 4, 5, 6 och 7 Science) 
http: //www.abc.net.au/btn/resources/t ...
"Eleverna ska undersöka hur mycket plast de kastar ut och hitta sätt för att minska sitt avfall och miljöpåverkan. Eleverna lär sig om de 5 plastfyllda gyrorna i världens hav och hur de påverkar marina vilda djur. " 

BTN STORY PAGE 
http: //www.abc.net.au/btn/story/s4301 ...




Var är den största soptippen på jorden?






Köp inga plastpåsar!




Hur kan det bli?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oroliga gränsavsnitt i världen